Elektronikaffald og IT affald afhentes nemt og bekvemt

Hvilken løsning skal jeg vælge?

 

Vi tilbyder flere forskellige løsninger til afhentning af affald, men til at afhente dit elektronikaffald, vil vi anbefale vores affaldstaxa. Vi henter dit affald i både København og i Aarhus området. Ring eller book online, så sender vi to mænd, som står for at slæbe og sortere affaldet for dig.

Så det ender det helt rigtige sted. Du kan også vælge vores Junkbags. Denne løsning er selvfølgelig bedst, hvis ikke du har så store mængder elektronik liggende. Fyld din Junkbag op, så kommer vi og henter den!

Elektronikaffald må aldrig blandes med andet affald. Hvis vi henter det med vores affaldstaxa, kan vores team dog godt tage det sammen med andet affald, da vi sorterer det for dig på afhentningsadressen.

Hvad må være i elektronik affald

 • Fjernsyn
 • Monitorer
 • Laptops og computere
 • Kabler
 • Hardiske
 • Mus, Keybord, headsets og andet tilbehør
 • Opladere
 • Telefoner, Tablets

Hvad er IKKE elektronik affald

 • Køleskab
 • Elkeddel, hårtørrer og andre enheder ikke indeholdende computerchip
 • Alt andet bygningsaffald

 

Se hele vores sorteringsguide her>

Affaldstaxa

Kom nemt af med dit elektronikaffald

Du kan bestille vores Affaldstaxa-service til afhentning af elektronik. Det inkluderer, at vi laster alt elektronikaffaldet, uanset hvor det er placeret, samt at vi garanterer bortskaffelse med optimalt genbrug.

Genanvendelse af elektronisk udstyr er en voksende nødvendighed, da teknologien udvikler sig med hastige skridt, så derfor er det vigtigt, at du tager stilling til, om det kan genbruges eller ej.

Da vi ønsker at bortskaffe elektronik på den mest hensigtsmæssige måde, samarbejder vi kun med landets bedste modtagere af elektronikskrot.

Bestil vores Affaldstaxa
Hvad er det

Hvad er elektronikaffald?

Elektronikaffald er et begreb, som spænder over alt fra TV-apparater og radioer til batterier og lyskilder samt diverse husholdningsmaskiner. Elektronik er ikke blot defineret ved, at der er en ledning til apparatet, men det er altid en god indikation om, at det kan være elektronik – det skader i hvert tilfælde ikke at behandle det som elektronikaffald.

Der er ingen forskel på elektronikskrot og elektronikaffald, så du skal ikke lade sig forvirre af de forskellige begreber. Det vigtigste er, at alt elektronik behandles med omtanke, så mest muligt af råvarerne bliver genanvendt.

Genanvendelse

Vi sørger for, at alt bliver genanvendt og genbrugt

De fleste ved godt, at der findes særlige regler for elektronik, når det skal bortskaffes. I elektronik findes der mange forskellige materialer, hvilket ofte er en slags metal blandet med et stof. Når metallet blandes med et stof, kan det belaste miljøet, hvis det ikke bortskaffes på den rigtige måde. Derfor er det vigtigt, at man tænker sig om inden man bortskaffer elektronik.

Hos Junkbusters lever vi op til WEEE-direktivet i forbindelse med bortskaffelse og genanvendelse af elektronikaffald. WEEE er forkortelsen for, Waste Electrical and Electronic Equipment, og dækker håndtering af elektrisk og elektronisk affald. Alt elektronikskrot genbruges eller genanvendes, hvis det er muligt.