Hjælp os med at gøre en forskel for sårbare og udsatte

For Junkbusters handler velgørenhed om at hjælpe mennesker, og derfor gør vi en stor indsats for at hjælpe, hvor det er muligt.

Donér det du ikke skal bruge til velgørenhed

Junkbusters donerer så vidt muligt genbrugelige genstande til flere forskellige velgørenhedsorganisationer. Du kan derfor være sikker på, at vi bortskaffer dit affald med omtanke for de mennesker som har det svært i vores samfund.

Hvis du har et ønske om at dine ting går til en speciel velgørenhedsorganisation, så kan du blot informere vores kundecenter og så sikrer vi, at det ender, hvor du ønsker. Det er dog ikke alt som velgørenhedsorganisationerne tager imod, da de modtager rigtig meget, og derfor er de nødt til at være lidt “kræsne”. Junkbusters kan derfor ikke garantere at organisationen tager i mod det, du ønsker at donere. Men hvis de ikke ønsker at tage imod det, så søger Junkbusters selvfølgelig for at bortskaffe det på den bedst mulige måde.

Vi støtter kampen mod brystkræft

Brystkræft er den hyppigste kræftsygdom blandt kvinder. Årligt rammes ca. 4600 danske kvinder af sygdommen og antallet, der får stillet diagnosen, har været stigende de seneste 60 år. Dette er en sag og et område, der har brug for støtte og opmærksomhed! Derfor støtter Junkbusters selvfølgelig, hvor vi kan.

i 2017 gik vi helt i pink og fik designet en særlig lyserød Junkbag, dedikeret til netop Kræftens Bekæmpelses kampagne Støt Brysterne. Vores Junkbags er specielt udviklet til at håndtere alle former for byggeaffald samt haveaffald. Men lige de Lyserøde BAGS kunne så meget mere end det.Vores lyserøde bags var nemlig designet til at skabe opmærksomhed omkring kampen mod brystkræft og Kræftens Bekæmpelses kampagne Støt Brysterne.

Alt overskud fra de lyserøde Junkbags blev doneret ubeskåret til Støt Brysterne –  deres forskning og forebyggelse på området.

Vi fik i den grad sat fokus på budskabet, sammen med byens håndværkere, som byttede den normale blå Big Bag ud med den mindst ligeså flotte Lyserøde BAG.

Vi støtter Dansk Røde Kors

Hos Junkbusters donerer vi tøj til Røde Kors, via en opsat tøjcontainer på vores adresse på Amager. Det er en vigtig del af Junkbusters arbejde, at vi både tænker på miljøet, men også at vi tænker på vores medmennesker.

Flere gange om ugen er vi ude på opgaver, hvor vi blandt andet afhenter tøj og sko – en del af dette er stadigvæk brugbart, og derfor kommes dette selvfølgelig i vores tøjcontainer fra Røde Kors.

Alt det tøj som danskerne og Junkbusters kommer i disse containere, bliver solgt i de ca. 240 Røde Kors butikker og alt det tøj som ikke kan genbruges sælger Røde Kors videre som tekstilfibre – som efterfølgende bliver til nyt tøj eller tæpper. Rent faktisk så har Røde Kors over 8.000 frivillige, og der er stadig plads på holdet.

Vi støtter Præmatures Vilkår

“Vi har i Landsforeningen Præmatures Vilkår nydt rigtig godt af Junkbusters rigtige gode koncept. Som foreningen der kæmper for bedre vilkår for de børn der er født for tidligt, er vi afhængig af frivillige kræfter og donationer. Det var derfor med stor entusiasme at vi stiftede bekendtskab med Junkbusters da vi stod overfor at møblere vores nye støtte- og videnscenter for præmaturitet. En simpel mail blev sendt om hvem vi var og hvad vi havde brug for af møbler. Allerede dagen efter blev vi kontaktet og indenfor 2 uger havde vi et møbleret center der kan rumme professionel støtte til de berørte mennesker og klare alle de behov vi som administration af en forening har.

Igennem hele forløbet har Junkbusters været topprofessionelle og alt fra mailkorrespondance, opkald samt den smilende levering til døren har været en fornøjelse. Vi kan derfor varmt anbefale JunkBusters til alle velgørende formål og til alle der vil glæde andre og miljøet med ting der ellers bare bliver skrottet.”

Karina Rothoff Svendsen

Formand
Landsforeningen Præmatures Vilkår

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse besøger vores lager og afhenter de ting som de finder egnede til deres genbrugsbutikker. De kan variere fra alle slags møbler og inventar til små nips ting. Junkbusters modtager ikke penge for de genstande som velgørenhedsorganisationerne modtager fra os.

På denne måde genbruges mange møbler i stedet for, at de kasseres som affald. Dette er blandt andet medvirkende til, at Junkbusters kan opnå en højere genbrugssats end alle andre affaldsselskaber.

Vi støtter Hørhuset for hjemløse

Junkbusters besøger med jævne mellemrum Hørhuset, som er et botilbud til Hjemløse. Hørhuset er en institution med 64 pladser for enlige hjemløse mænd og kvinder. Er man f.eks. blevet boligløs i forbindelse med personlig og social nedtur, så er Hørhuset stedet, hvor man kan få den støtte og opbakning, man har brug for.

Vi har en rigtig god dialog med Hørhuset og sammen løfter vi en tung og følsom opgave, som betyder meget for det enkelte menneske. Som udgangspunkt donerer vi møbler, som kan bruges, når en beboer på Hørhuset får egen lejlighed. På den måde flytter beboeren ikke ind i en tom lejlighed.

Ved at give møblerne til hjemløse, så genbruges mange møbler i stedet for at blive kasseret som affald. Dette bevirker samtidig, at Junkbusters kan opnå en højere genbrugssats end alle andre affaldsselskaber.