LOGIN | Kontakt
BESTIL AFHENTNING PÅ 70 70 24 20
Storskrald
Affaldstaxa
2 mand og lastbil
Bigbags
Junkbag
Bigbags til affald
Container leje
Container
Affaldscontainere
Læs information omkring PCB holdigt affald og omkring hvordan du kan bortskaffe det.
Scroll ned og læs mere, eller klik på ovenstående menu for mere information.

Bliv ringet op

Udfyld felterne herover, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Regler om bortskaffelse af termovinduer og døre med PCB i fugen

Oftest kan døre og termovinduer bortskaffes som blandet affald, da vinduer og døre ofte består af træ, glas og fuger. Hvad mange ikke ved, er at der kan forekomme PCB i fugeproduktet og derfor går under kategorien farligt affald og bortskaffes som deponi, da det på ingen måde kan genanvendes.

Der er mange byggematerialer, der er produceret i 1955-1980, som indeholder det kemiske stof PCB. PCB blev forbudt at anvende i byggematerialer i Danmark i 1977.


Er du i tvivl?

PCB holdige materialer behandles og bortskaffes efter miljølovens særlige anvisninger og det kan anbefales at tage kontakt til Arbejdstilsynet, BST eller en anden professionel rådgiver for at få råd om, hvilke forholdsregler der bør tages, hvilke tilladelser der skal indhentes i forbindelse med miljøbeskyttelse loven. Du kan få diverse ingeniør virksomheder til at teste, om fugen indeholder PCB, inden du går i gang med arbejdet.

Hvordan kommer jeg af med PCB affald?

Vi kan hos Junkbusters hjælpe dig med bortskaffelsen af dette affald, men affaldet skal transporteres til Nyborg hvor det behandles. Derfor tilkommer der væsentlige transportomkostninger på dette.

Retningslinjerne for affaldshåndtering af termovinduer og døre m.m. med indhold af PCB kan variere fra kommune til kommune og derfor vælge mange at anvende professionelle firmaer til at bortskaffe og indhenter de fornødne tilladelser.

Det er bygherrens pligt og ansvar at sikre, at farligt affald anmeldes til kommunen, og at affaldet efterfølgende bortskaffes i henhold til den enkelte kommunens anvisninger. Den praktiske opgave kan overdrages til rådgiver/entreprenør, eller det firma man vælger at benytte til bortskaffelsen af sit affald. I anmeldelsen skal der gives oplysninger om forventede affaldsfraktioner, mængder, modtagere mv. Anmeldelsen skal underskrives af bygherren. Affald der indeholder:

  • Mere PCB end 50 ppm (50 mg/kg) skal bortskaffes som farligt affald. For farligt affald gælder der særlige bestemmelser for klassificering, kildesortering, emballage, opbevaring, anmeldelse, deklaration og bortskaffelse. (EU-bestemmelser)
  • Under 50 ppm til kontrolleret losseplads, deponi eller forbrænding. Skal mærkes efter de kommunale anvisninger og f.eks. påføres affaldskode for PCB (EAK kode: 17 09 02).
Natursponsor 2016 Omtalt i Børsen e-mærket AA Højeste kreditværdighed Vinder af E-handelsprisen 2014 Nomineret til Copenhagen Green Business Award 2012