LOGIN | Kontakt
BESTIL AFHENTNING PÅ 70 70 24 20
Storskrald
Affaldstaxa
2 mand og lastbil
Bigbags
Junkbag
Bigbags til affald
Container leje
Container
Affaldscontainere
haveaffalds-beholdere
Scroll ned og læs mere, eller klik på ovenstående menu for mere information.

Bliv ringet op

Udfyld felterne herover, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Haveaffaldsbeholdere

Foråret står for døren, og snart er det igen tid til havearbejde. Haveaffald kan med omtanke sorteres og håndteres på forskellig vis. Med et indblik i forskellige affaldsmuligheder for borgerne i København, kan den rette løsning findes, hvor behandlingen af haveaffaldet bortskaffes på den mest miljømæssige korrekte måde.


Type af haveaffald

Betegnelsen ”haveaffald” dækker over forskellige materialer, som eksempelvis planter og plantedele samt nedfaldsfrugt og grene fra træbeskæring. Derudover behandles pottemuld, blomsterafklip og hækafklip også som haveaffald, indtil det når over 10 centimeter i diameteren, hvorefter det bliver betegnet som storskrald eller brændbart affald. Privatpersoner og erhvervsdrivende kan aflevere storskrald på kommunale genbrugsstationer. For virksomheder der dog pålagt en årlig afgift til det offentlige for benyttelse. 
Det er for borgere også muligt at kompostere haveaffald derhjemme. Alt affald, som ikke indeholder animalske produkter, vil være muligt at kompostere, så længe det ikke giver lugtgener. Kompostbeholdere til haveaffald og husholdningsaffald kan via det offentlige bestilles på ’Nem Affaldsservices’ hjemmeside i havesæsonen. Det er vigtigt, at der ikke bruges materialer af plastikposer eller andet IKKE bionedbrydeligt materiale i opbevaring af affaldet under denne service, men i stedet papirsposer.

Der findes dog også private virksomheder, som håndterer haveaffald hele året og selv kan står for meget af det hårde arbejde og det nødvendige udstyr og poser til at håndtere det korrekt.


Haveaffaldsbeholder til større mængder

Ofte vil der i havearbejde indgå større mængder affald, der skal håndteres. Der er, for borgere, i mod betaling ofte muligt at bestille en container gennem det offentlige, hvis mindre haveaffaldsbeholdere ikke er tilstrækkelige. Dog vælger de fleste at benytte private leverandører i de tilfælde, da de ofte kan levere hurtigere og til konkurrencedygtige priser. Virksomheder kan ikke benytte tilbud fra det offentlige og skal derfor uanset hvad benytte en privat leverandør. Ved professionel håndtering afhentes og afryddes haveaffaldet på en bæredygtig måde, og der er mulighed for selv at vælge, hvilke dele af havearbejdet, man selv vil udføre. Denne service kan inkludere alt fra indsamling, lastning, transport og bortskaffelse af alle typer affald. Det simplificerer dit havearbejde med det rette udstyr og erfaring, og gør at opgaven klares hurtigere. Læs mere om løsninger, der hurtigt får dig ud i haven for at nyde solen i en havestol, på www.junkbusters.dk.   

Dit haveaffald er brugbart

Sorteres haveaffald korrekt, er det muligt at behandle og bortskaffe det på den mest miljømæssige optimale måde. Sorteret haveaffald bliver komposteret og solgt til gartnere eller entreprenører. Derudover er der for borgere i København også mulighed for at afhente gratis kompost til havebrug på genbrugsstationer i løbet af sæsonen. 

 

Natursponsor 2016 Omtalt i Børsen e-mærket AA Højeste kreditværdighed Vinder af E-handelsprisen 2014 Nomineret til Copenhagen Green Business Award 2012