LOGIN | Kontakt
BESTIL AFHENTNING PÅ 70 70 24 20
Storskrald
Affaldstaxa
2 mand og lastbil
Bigbags
Junkbag
Bigbags til affald
Container leje
Container
Affaldscontainere
byggeaffald-bortskaffelse
Scroll ned og læs mere, eller klik på ovenstående menu for mere information.

Bliv ringet op

Udfyld felterne herover, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Byggeaffald

Er du i gang med at bygge om? Hvad end det drejer sig om renovering, tilbygning eller et nybyggeri skaber byggeprojekter altid affald. Med et indblik i forskellige muligheder for at bortskaffe dit byggeaffald, vil det blive lettere for dig at bortskaffe det på den mest miljømæssige korrekte måde.


Type af byggeaffald

Byggeaffald kan være alt fra metal og beton til gips og isolering. Hovedparten af affald i forbindelse med byggeprojekter er dog typisk beton, jord, tegl og sten, og i de fleste tilfælde kan størstedelen genbruges og anvendes igen. Vælges den genbrugelige løsning, er det ikke alene godt for miljøet, men det bliver også en økonomisk vinding, da den pålagte affaldsafgift, som det offentlige kræver for deponeret affald, spares og der er mindre arbejde i sortere det for modtagestationerne. Det kan således svare sig at planlægge sorteringen af sit byggeaffald på længere sigt.


Sortering af byggeaffald

Ifølge Affaldsbekendtgørelsen skal al affald, som kan genanvendes, sorteres ud fra typen af materiale. Det gør det lettere at få materialet bearbejdet og derved blive genanvendt hurtigere. I praksis skal der på byggestedet således være mulighed for at sortere byggeaffaldet. Det giver også muligheden for at frasortere alt farligt affald såsom asbest- eller PCB-holdigt materiale. Som udgangspunkt skal byggeaffald sorteres ud fra Affaldsbekendtgørelsens affaldshierarki:

  • 1) Forberedelse med henblik på genbrug
  • 2) Genanvendelse
  • 3) Anden nyttiggørelse
  • 4) Bortskaffelse

Løsninger til bortskaffelse

I afskaffelsen af byggeaffald findes forskellige løsninger. Sorteret byggeaffald kan i et vist omfang afleveres på den nærmeste genbrugsstation. Som privatperson vil dette være gratis, og for virksomheder vil der være pålagt en årlig afgift til staten for benyttelsen.
Ved større mængder af affald, vil en container være en mulighed. Det kan bedst betale sig af opdele affaldet efter materiale, da det efterfølgende er lettere at genanvende. Alternativet til containere, hvis pladsen er for træng, er bigbags, som er specielt udviklede til at håndtere alle former for byggeaffald og haveaffald.
Både privatpersoner og virksomheder, der indsamler store mængder skrald, vælger ofte at lette besværet i håndteringen ved at lade professionelle klare arbejdet. I denne løsning håndteres byggeaffaldet på korrekt og bæredygtig vis, og der er mulighed for selv at vælge, hvilke dele af arbejdet, man selv vil udføre. Servicen kan inkludere alt fra indsamling, lastning, transport og bortskaffelse af affaldet. Det tunge slæbearbejde og de uoverskuelige opgaver simplificeres ved at have det rette udstyr og erfaring, og gør, at processen bliver fulgt hurtigere til dørs. Læs mere om løsninger til dit byggeprojekt på  https://www.junkbusters.dk/.

 

Natursponsor 2016 Omtalt i Børsen e-mærket AA Højeste kreditværdighed Vinder af E-handelsprisen 2014 Nomineret til Copenhagen Green Business Award 2012