LOGIN | Kontakt
BESTIL AFHENTNING PÅ 70 70 24 20
Storskrald
Affaldstaxa
2 mand og lastbil
Bigbags
Junkbag
Bigbags til affald
Container leje
Container
Affaldscontainere
Asbestholdigt affald

Hvad er asbest og hvordan kommer jeg af med det?

Asbest er et byggemateriale der blev brugt meget før i tiden pga. det tåler ekstrem varme og ikke er brændbart. Det er udvundet af naturlige mineraler, men da det gik op for myndighederne at det var skadeligt at arbejde med materialet blev det forbudt i starten af 1980´erne at producere eternittagplader med asbest.

Asbest blev primært brugt i produkter til brandsikring og isolering samt tagplader.

Alle former for fremstilling eller brug af asbest er nu helt forbudt da man kan udvikle såkaldte stenlunger, som på sigt kan føre til lungekræft

Bliv ringet op

Udfyld felterne herover, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Indeholder dit tag asbest

Der er stadig mange huse hvis eternittage er asbestholdige.  Som udgangspunkt skulle alle eternit tage bygget efter 1988 være asbest fri. Man kan tage udgangspunkt i følgende:

Eternittage etableret før 1984 indeholder altid asbest, eternittage etableret i perioden 1984-1988 kan indeholde asbest. Er eternittaget bygget efter 1988 skal de pr lovkrav være asbest fri.

Er man usikker på præcis hvornår ens tag er fra, kan man kigge på hver enkelt eternitplade hvor der er et 5-10 cifret nummer

Hvis det første ciffer er 4 eller 5 er pladerne asbestfri. Er det første ciffer 1 eller 2 indeholder pladerne asbest.

Selvom dine eternit tagplader ikke indeholder asbest, skal det i visse kommuner behandles som asbestholdigt alligevel. Grunden til dette er bl.a. at hvis de ikke indeholder asbest, så bliver de neddelt for at materialet kan genanvendes. Men når pladerne er neddelt, så er det svært at bevise at der stod de ovenstående numre på pladen, da den er slået i tusind stykker.

Derfor er asbest ret omstændigt at håndtere og reglerne varierer fra kommune til kommune, hvilket ikke gør det nemmere.


Hvad gør du med asbestholdigt affald

Inden du går i gang med at håndtere/fjerne asbest, skal det anmeldes skriftligt til kommunen som henviser til en godkendt modtagestation. Derefter skal affaldstransporten til modtagestationen deklareres.

(Denne deklarering og anmeldelse kan vi hos Junkbusters også være behjælpelig med hvis du har behovet.)

I de fleste kommuner kan man benytte containere og Junkbags til transport af asbestholdigt affald, men det er dog ikke sikkert. Eksempelvis i Storkøbenhavn må du kun benytte containere, mens du i Herning kun må transportere det på paller, pakket ind i plast.

Ring ind til Junkbusters og fortæl hvor du har behovet, så kan vi hjælpe dig med en god løsning. Junkbusters tilbyder at bortskaffe asbest til fordelagtige priser.
 

Natursponsor 2016 Omtalt i Børsen e-mærket AA Højeste kreditværdighed Vinder af E-handelsprisen 2014 Nomineret til Copenhagen Green Business Award 2012