LOGIN | Kontakt
BESTIL AFHENTNING PÅ 70 70 24 20
Storskrald
Affaldstaxa
2 mand og lastbil
Bigbags
Junkbag
Bigbags til affald
Container leje
Container
Affaldscontainere
Affaldssortering
Scroll ned og læs mere, eller klik på ovenstående menu for mere information.

Bliv ringet op

Udfyld felterne herover, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Affaldssortering

Mulighederne for at sortere og bortskaffe affald er mange. Sorteres affald med omtanke er muligheden for at genanvende materialet langt større. Teknik- og miljøudvalget har i de senere år udbudt flere nye beholdere til blandt andet pap, hård plast, metal og bioaffald for at øge den generelle sortering i befolkningen og for at gøre affald mere genanvendeligt. Det skal samtidig gøre det lettere for privatpersoner såvel som for virksomheder at sortere affald i fremtiden.


Affaldssortering i lejlighed og hus

Affaldssortering i lejlighed og hus
Affald sorteres i to forskellige versioner alt afhængigt af, om du bor i hus eller lejlighed. Som ejer af enten et rækkehus eller en villa sorteres papir og farligt affald fra det øvrige producerede affald. Som bosat i lejlighed, skal affald sorteres i ti fraktioner. Man skelner og sorterer her efter følgende kategorier:

  • Papir
  • Pap
  • Dagrenovation
  • Hård plast
  • Storskrald
  • Metal
  • Elektronik
  • Glas
  • Haveaffald
  • Farligt affald

Der findes mange måder at få systematiseret sin affaldssortering. På dinsortering.dk findes inspiration og hjælp til sorteringssystemer og konkrete løsninger til den letteste affaldshåndtering.


Ved om- og tilbygning

Når du bygger om stilles der ligeledes krav til affaldssortering og det kan spare dig for mange penge hvis man planlægger dette ordentligt.  Læs mere her omkring sortering af byggeaffaldet. Byggeaffald

Hvorfor sortere affald

At ordne og sortere affald er både fordelagtigt for det enkelte individ, for virksomheder og for miljøet. Sortering af affald giver større mulighed for at frasortere brugbare genstande til genbrug og loppemarkeder, der senere kan være til glæde for andre.
En anden fordel er, at når affald er sorteret i flest mulige fraktioner, vil det være renere og lettere for industrien at genbruge materialerne igen. Derudover vil der ved sortering spares på energiressourcer og råstoffer, eftersom materialerne kan genanvendes. Samtidig vil der ved sortering, udført af virksomheder og privatpersoner, spares ressourcer på at skulle sortere forskellige typer af skrald på forbrændingerne, da affaldet allerede er manuelt sorteret.

Løsninger til bortskaffelse ved større mængder

Affaldssortering og håndtering betyder ofte en del arbejdstimer og besvær. Det betyder, at mange vælger løsninger, hvor sortering, håndtering og afhentning af affald såsom ved havearbejde, dødsboer eller ombygning andre tænkelige situationer, varetages af professionelle. Her bliver opgaven simplificeret ved det rette udstyr og ekspertise. Samtidig kan denne form for løsning skræddersyes til alle former for affald, så det bliver mere overskueligt for den enkelte person eller virksomhed.
For at tilbyde denne service, skal en virksomhed være godkendt som affaldstransportør eller affaldsindsamler, så samtlige regler på området overholdes. På www.junkbusters.dk fremgår konkrete løsninger samt mere information omkring affaldsrydning, afhentning, bortskaffelse og genanvendelse, der kan hjælpe dig på vej til den bedst mulige løsning til sortering og håndtering af dit affald. Der er også mulighed for at ringe på +45 7070 2420 for at høre mere omkring affald.

 

Natursponsor 2016 Omtalt i Børsen e-mærket AA Højeste kreditværdighed Vinder af E-handelsprisen 2014 Nomineret til Copenhagen Green Business Award 2012