LOGIN | Kontakt
BESTIL AFHENTNING PÅ 70 70 24 20
Storskrald
Affaldstaxa
2 mand og lastbil
Bigbags
Junkbag
Bigbags til affald
Container leje
Container
Affaldscontainere
10-myter-om-myg-og-myggestik
Scroll ned og læs mere, eller klik på ovenstående menu for mere information.

Bliv ringet op

Udfyld felterne herover, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Myggesæsonen starter for alvor i august, hvor husmyggen begynder at genere i det dansk land. I denne artikel gennemgår vi 10 af de mest populære myter omkring myg og myggestik. Vi får også én gang for alle be- eller afkræftet de forskellige myter.

Hos Junkbusters ser vi nemlig ikke blot os selv som et renovationsfirma. Vi ønsker, gennem godt indhold, at give danskerne råd til hus og have. Dette gør sig både gældende, når det er grimt affald der roder i haven, samt skadedyr der generer på de ellers lange og skønne sommeraftener.

Infografikken: MYGBUSTERS

Herunder kan du se vores infografik, der på en sjov og lærerig måde gennemgår de 10 mest populære myter omkring myg og myggestik. Hvis du ønsker at benytte infografikken er du mere end velkommen, og du kan finde kode til at indsætte den på din hjemmeside lige efter infografikken.
 
10 myter om myg og myggestik
 

Kode til implementering


 
 

Har du behov for hjælp til implementering?

Så hjælper vi også gerne. Du er mere end velkommen til at sende en email til junkbusters.dk@gmail.com, hvor vores web-kyndige sidder klar til at hjælpe med at få infografikken lagt op på jeres hjemmeside.

 

Transskribering af infografik: 10 MYTER OM MYG OG MYGGESTIK

Myggesæsonen starter for alvor i august, hvor husmyggen begynder at genere i det danske land. I denne artikel gennemgår vi 10 af de mest populære myter omkring myg og myggestik. Vi får også én gang for alle be- og afkræftet de forskellige myter.
 
1) DET HJÆLPER AT SUGE GIFTEN UD
Myten: Bliver man stukket af en myg, er løsningen ikke ligefrem appetitlig, men dog er den simpel. Man suger blot giften ud, som man kender det fra bistik.
 
FALSK: Myggen laver så lille et hul, at det er umuligt at suge noget ud. Derudover er det heller ikke gift, myggen sprøjter ind. Betændelsestilstanden skabes derimod af din egen krops reaktion på stikket.
 
2) SPIS MASSER AF B-VITAMIN
Myten: Løsningen til myg skal findes blandt vitaminer. Spiser man rigeligt med B-vitamin, skulle man få mindre myggestik.
 
FALSK: Tilbage i 50’erne viste en undersøgelse, at det kunne have en gavnlig effekt. Det er dog siden hen blevet afvist i flere forsøg, at B-vitamin skulle have en effekt på myggene.
 
3) BEDØVENDE CREME HJÆLPER
Myten: Har man fået et myggestik, hjælper det at benytte en ganske almindelig bedøvende creme, som man kan købe hos Apoteket eller i supermarkedet.
 
SANDT: Det virker uden tvivl lindrende, hvis man benytter bedøvende creme. Det er dog ikke forebyggende, men hjælper mod den irriterende kløe. Er du i udlandet skal du passe på, hvilken creme du vælger, da de ikke alle steder har lige så strikse regler omkring, hvad der må være i cremerne.
 
Myggefact:
Det er kun hun-myggen som stikker. Han-myggen har slet ikke de munddele der skal bruges for at stikke
 
4) DRIK GIN & TONIC
Myten: Er man tilhænger af den yderst populære drik Gin & Tonic, er man bedre sikret mod myggene.
 
FALSK: Tonic skulle rigtigt nok have en effekt mod malaria-parasitten, men er du ikke på ferie i Malaria-områderne hjælper det dig ikke meget. Det hjælper nemlig ikke på de myggearter, vi er omgivet af i Danmark.
 
5) MYGGESPRAY HJÆLPER
Myten: Der findes et lille vidundermiddel, kaldet myggespray, som kan hjælpe med at holde myggene på afstand.
 
SANDT: Dette punkt kunne man også have kaldt delvist sandt. Der er ingen tvivl om, at de myggespray som vi kan få i Danmark, virker. De virker bare ikke på samtlige 30 myggearter, så det er stadig ingen garanti for, at man ikke får myggestik. I Sverige har de et ekstra effektivt middel kaldet “Jungle Oil”, som desværre ikke er godkendt i Danmark.
 
6) MYGGELYS SKRÆMMER MYG VÆK
Myten: Placerer man et lille myggelys med duften af citron, skulle det efter sigende være med til at holde myggene på afstand.
 
FALSK: Det virker bestemt ikke, hvilket flere undersøgelser har slået fast. Der er tværtimod en risiko for, at myggene bliver tiltrukket af varmestrålingen fra selve lysene.
 
Myggefact:
De fleste myg kan lever i op til seks mdr., men den gennemsnitlige levealder er naturligvis lavere.
 
7) LYD KAN SKRÆMME MYG VÆK
Myten: Har man et apparat, som siger en speciel lyd, skulle det efter sigende være nok til at skræmme de små myg væk.
 
FALSK: Det er kort fortalt løgn. Der er lavet masser af undersøgelser, hvor der er forsøgt med forskellige lyde. De har dog alle sammen givet samme udfald: Myggene er ligeglade.
 
8) SPIS MASSER AF HVIDLØG
Myten: Myg kan ikke lide skarpe dufte, og derfor man kan med fordel spise en stor mængde hvidløg, hvilket vil holde myggene væk.
 
FALSK: Det er rigtigt, at myg ikke er glade for kraftige dufte, men dog ikke videnskabeligt bevist, at hvidløg virker. Skulle det virke, ville det være i en sådan mængde, at de færreste ville være interesserede.
 
9) MYG STIKKER IKKE SAMME STED
Myten: Hvis du er blevet stukket af en myg, skulle der ikke være nogen chance for, at du bliver stukket præcis samme sted igen.
 
SANDT: Det er langt hen af vejen rigtigt. Myg bryder sig ikke om den betændelse, der er under huden - hvilket de kan lugte. Det forholder sig dog kun således i området lige omkring det tidligere myggestik - og når betændelses aftager, vil du godt kunne blive stukket samme sted. Så teoretisk set er det rigtigt, men praktisk set hjælper det dig ikke spor.
 
10) SØDT BLOD TILTRÆKKER MYG
Myten: Det siges at nogle mennesker har “sødt” blod, og derfor tiltrækker de flere myg end folk med en anden type blod.
 
FALSK: Det gør ingen forskel, hvilken type blod du har. Det er derimod lugte som afgør, hvem der bliver stukket mest. Vi lugter alle forskellige, og nogle tiltrækker blot flere myg end andre. Derfor bør du holde dig fra at lugte af sure tæer og sved, da myg tiltrækkes af disse lugte.
 

Kilder til fakta og myter omkring myg og myggestik:

https://myggfri.nu/om-myggor/fakta-om-mygg-och-knott
 
Natursponsor 2016 Omtalt i Børsen e-mærket AA Højeste kreditværdighed Vinder af E-handelsprisen 2014 Nomineret til Copenhagen Green Business Award 2012